Witnesses of Words

Dit betreft een project waarbij ik Marco C. van der Hoeven heb ondersteund bij het uitbrengen van zijn boek “Witnesses of Words”, een bijzonder boek dat ontstaan is vanuit een passie voor microfoons. Ik trof Marco bij een vergadering van een project over onze buurttuin. We raakten in gesprek en ontdekten dat we een aantal gemeenschappelijke interesses hebben. De leukste: geluid.

Zelf ben ik van huis uit videoproducent en regisseur. Maar zodra ik de kans kreeg probeerde ik me toch met de audiomix te bemoeien.

Marco’s loopbaan in het geluid is veel langer en uitgebreider. Zo is hij jarenlang  hoofd geluidstechniek geweest van het bekende poppodium Het Paard in Den Haag.

Zijn hobby, het verzamelen van oude microfoons, is dus snel verklaard. Hij zat er bovenop. Deze hobby liep wat uit de hand en op dit moment is de verzameling indrukwekkend te noemen. Marco heeft jarenlang gewerkt aan zijn boek over de achtergrond van al deze microfoons en hun plaats in de historie. Het boek wordt overal ter wereld gelezen en toonaangevende vakbladen  tippen het als een musthave.

De microfoons worden door Marco regelmatig uitgeleend voor (Hollywood) films en documentaires. Zie ook zijn website 

Het was erg leuk om hierover met Marco te sparren en om zijn boek te begeleiden van teksten op een computer naar een fysiek boek.

Boek omslag

Inmiddels hebben we samen allerlei andere zaken rondom het boek gerealiseerd. Van demozuilen met geluidfragmenten, vitrines voor verkoopondersteuning tot aan het samen bouwen van de analoge thuisstudio waar in de loop der tijd prachtige opnames zijn gemaakt.

error: Content is protected !!