Fotografie

In Corona tijd heb ik mijn oude vak fotografie weer opgepakt. Het begon met een aantal uitbreidingen aan de technische kant, proeffoto’s en aardig wat uurtjesthuisstudie op het gebied van de moderne versie van Photoshop. De kennis die ik had was toch wel erg gedateerd en gerelateerd aan oude versies.

Een voordeel van het Coronatijdperk; ik had in de vorm van een prachtige dochter wel bijna constant een goed model om me heen.

Ik heb besloten om me op twee fotografie gebieden verder te specialiseren: portretfotografie, in het bijzonder kinderportretten –  en technische fotografie.

Portretfotografie

Het is bij portretten van kinderen de bedoeling dat zoveel mogelijk foto’s in het ouderlijk huis gemaakt worden, in de vertrouwde omgeving van het kind / de kinderen, met alle school-sport-hobby en knuffelspullen bij de hand. En natuurlijk hun ouders.

Portretfotografie voor social media en andere formats gaan in overleg. Mijn foto uitrusting in samengesteld om zowel in de studio, binnen bedrijven en kantoren als ook in de openlucht inzetbaar te zijn.

We maken ter plaatse een voorselectie van de gewenste foto’s, die ik vervolgens thuis verder uitwerk. Alle grote afdrukken print ik zelf op mijn fotoprinter. De meest gekozen formaten zijn A4, A3 en A3 plus. Daarnaast beschik ik over een mobiele printer voor op locatie. Afdrukken 15x 20cm in hoogglans. Een afdruk maken kost slechts 20 seconden.

De technische fotografie

Hier komt mijn passie voor audio weer om de hoek kijken. Toen ik op een dag een defecte microfoon uit elkaar haalde, ontstond het idee van de “exploded view” foto. Mijn vriend en auteur Marco (van het boek Witnesses of Words, zie onder Projecten) had ook nog wel “een paar” microfoons liggen. Fantastische exemplaren en fototechnisch een leuke uitdaging om er iets moois mee te doen. Van deze Exploded View foto’s komen afdrukken in beperkte oplage beschikbaar. Een aantal bevriende geluidstechnici willen zelfs een t-shirt met een afdruk er op. Ook daar wordt aan gewerkt.

error: Content is protected !!