Witnesses of Words

Ik trof Marco C. van der Hoeven bij een vergadering van een ander project. We raakte in gesprek en ontdekte dat we een aantal gemeenschappelijke interesses hadden. De leukste: geluid.

Ik ben ooit begonnen met een klein geluidstudiootje dat uitgroeide tot video productiestudio waar uiteindelijk veel mensen producties monteerden. Maar als ik de kans kreeg probeerde ik vaak om me toch met de audiomix te kunnen bemoeien.

Marco’s loopbaan in het geluid is veel langer en uitgebreider. Zelfs 10 jaar hoofdtechniek van Het Paard van Troje hier in Den Haag.

Zijn hobby van het verzamelen van oude microfoons is dus snel verklaard. Hij zat er bovenop. De hobby liep wat uit de hand en op dit moment is de verzameling eenvoudig indrukwekkend. Hij was al zes jaar aan het werken aan een boek over de achtergrond van allerlei microfoons en hun plaats in de historie.

Kortom, ik heb een drukker gezocht, wat kleine aanwijzingen gegeven tav het format en kwaliteit. En het is een boek geworden dat, zeker internationaal, erg gewaardeerd wordt. Toonaangevende vakbladen tippen het als een musthave.

Boek omslag

Inmiddels zijn er allerlei zaken rondom het boek gerealiseerd. Van demozuilen met geluidfragmenten, vitrines voor verkoopondersteuning en we hebben samen zelfs een compleet analoog studiootje gebouwd waar we al prachtige opnames hebben gerealiseerd.

En er volgt nog veel meer….