Fotografie

Omdat de geluidsstudio lang stil ligt heb ik mijn oude hobby fotografie weer opgepakt. Wat uitbreidingen aan de technische kant gedaan; zowel hardware als software. Wat proeffoto’s gemaakt en een fikse studie gedaan op het gebied van de moderne versie van Photoshop. De kennis ik had was toch wel erg gedateerd en gerelateerd aan oude versies.

Een voordeel van het Coronatijdperk; ik had in de vorm van een prachtige dochter wel bijna constant een goed model om me heen.

Ik heb besloten om me op twee gebieden verder te specialiseren. De ene kant is die van portretfotografie en met name kinderen. Er kwamen zoveel leuke reacties op de plaatjes van dochterlief, dat ik een aantal vriendinnetjes van school ook even ingezet heb bij wat zij ze graag fotoshoots noemen.

Portretfotografie

Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk foto’s in het ouderlijk huis gemaakt worden, in hun vertrouwde omgeving, met alle school-sport-hobby en knuffelspullen bij de hand. En papa of mama.

We maken ter plaatse een snelle voorselectie die ik verder uitwerk waarna het printwerk besproken wordt. Alle afdrukken worden een voor een door mijzelf geprint op mijn fotoprinter. Meest gebruikte formaten zijn A4, A3 en A3 plus en dat is al een behoorlijk lap.

De technische fotografie

Maar het audio kan ik toch niet helemaal loslaten. Dus toen ik een defecte microfoon eens uit elkaar haalde, ontstond het idee van de “exploded view” foto. Mijn grote vriend en auteur Marco (van het boek Witnesses of Words , zie elders op deze site) had er ook nog wel “een paar” liggen. Fantastische exemplaren en fototechnisch een leuke uitdaging om er iets moois mee te doen. Er komen afdrukken in beperkte oplage ook weer echte prints uit eigen huis) en een aantal bevriende geluidstechnici willen T shirts. Ook daar wordt aan gewerkt.