Internet Video Studio

  • Internetvideo studio

Camera met autocue

De Coronacrisis legde ons analoog audiostudiootje helemaal stil.  Alle plannen en ideeën gingen de ijskast in. Totdat mijn lieve vrouw besloot dat ze een serie masterclasses op het internet wilde zetten over haar vakgebied: Intellectueel Eigendom.

Maar jarenlang verwend met prima lichtcrews, uitstekende audiomannen, geweldige cameramannen (en idem- vrouwen overigens) was ik plots zelf met lampen aan het sjouwen, achtergrondjes uitzoeken, techniek aanpassen.. maar nu staat er een, nog steeds kleine, videostudio. Maar wel met greenscreen en autocue en uiteraard goed geluid.

Dat kregen meer mensen door en inmiddels ben ik een aantal werkpakketten aan het samenstellen. Voor elk wat wils. Voor de doe-het-zelf presentator/producer maar ook voor mensen die zich eigenlijk alleen met de inhoud willen bezig houden.

  • Je kunt hier gewoon puur, kaal, opnemen. Je zegt wat voor achtergrond (minimaal 150cm x 180cm) en belichting je wil, brengt je tekst mee en spreekt die in. We zetten het over op Harddisk, SSD, USB-stick of Memorycard of direct in the Cloud naar je eigen opslag ruimte en je werkt daarna alles zelf verder uit.
  • Een andere variant kan zijn, greenscreen en de autocue gebruiken, logo in beeld, passende achtergrondafbeelding, het geheel als losse takes opnemen en ook weer op een van genoemde dragers. Direct registreren op je eigen laptop  is dankzij een "toverdoosje" ook mogelijk, mits die voldoet aan de specificaties die vereist zijn. In elk geval voor Mac een Thunderbolt poort, en voor Windows USB3.
  • Voor diegene die persé op eigen locatie wil werken, het is mogelijk om de studio setup op locatie op te bouwen. Daar zijn wel wat technische eisen, maar meestal niet onoverkomelijk.
  • Je mag ook met je idee en basisteksten langskomen en het geheel als project met me opzetten. We maken dan vooraf duidelijke afspraken over kosten en project timing.

Diverse achtergronden
Diverse achtergronden aanwezig. Zoals greenscreen, houten schutting, stenen muur, blauw, beige, rood, bruin en rood gordijn en uiteraard wit en zwart.